Зелена картка і Туристичне страхування - що це та навіщо?

12 груд. 2022 р. 189
Зелена картка і Туристичне страхування - що це та навіщо?

Збираєтесь за кордон на власному авто? Не забудьте про обов’язкове страхування Зелена картка та про Туристичну страховку!

Що таке Зелена картка?
Зелена картка – це обов’язкове страхування відповідальності автовласників перед третіми особами за кордоном (аналог нашої Автоцивілки). У разі ДТП цей поліс покриє витрати потерпілій стороні на лікування та відшкодує збитки на ремонт машини.

Зелена картка починає дію з наступного дня після оформлення. Поліс можна замовити онлайн, - PDF формат прийде на електронну адресу, вказану при оформленні. Його необхідно роздрукувати та зберігати у паперовому вигляді для пред’явлення на вимогу уповноважених контролюючих органів за кордоном.

Поліс Зелена картка можуть продавати лише ті страхові компанії, які мають відповідну ліцензію. Перелік таких страхових компаній можна переглянути на сайті МТСБУ.

Вартість полісу декларується МТСБУ та є однаковою для всіх страхових компаній. Для легкового авто вартість полісу на 15 днів складає 923 грн для країн міжнародної системи Зелена картка та 672 грн для Молдови та Азербайджану.

Що таке Туристична страховка?
Туристичне страхування – це добровільний вид страхування, який покриває організацію допомоги та медичні витрати у разі невідкладного стану (в т.ч. Covid-19), а також може включати інші види страхування в залежності від обраного пакету, такі як страхування від втрати багажу, нещасного випадку, юридичні послуги тощо.

Туристичне страхування, як і Зелена картка починає дію з наступного дня після оформлення. Замовити можна онлайн на сайті, PDF формат прийде на електронну пошту, вказану при офрмленні.

Вартість полісу залежить від обраного пакету, в середньому для країн Європи це 465 грн на 15 днів для людей до 70 років, 835 грн – для людей 70-75 років включно та та 1160 для людей 75-85 років.

Страхова компанія ОРАНТА є повним членом МТСБУ та пропонує оформлення полісів Зеленої картки та Туристичного страхування онлайн на сайті або у найближчому відділенні.

При купівлі даних полісів одночасно автоматично активується Assistance 24/7 з послугою евакуації.
А 10% з кожного онлайн полісу ми перераховуємо на підтримку полку АЗОВ.

Подорожуйте впевнено, а про безпеку подбає ОРАНТА.


Інші новини