Українці довіряють лише чесним компаніям

16 трав. 2024 р. 439
Українці довіряють лише чесним компаніям

Страхова компанія ОРАНТА бере участь в проєкті OBOZ.UA «Підтримуй чесних», в якому розповідає про все, що потрібно знати платникам податків та пояснює як робота «в білу» та підтримка чесного бізнесу впливає на життя кожного українця.

Українці довіряють лише чесним компаніям, сплата податків під час війни забезпечує оборону: «Оранта» про важливість роботи «в білу»

Прозоре ведення бізнесу стає все більш важливим фактором успіху як самих компаній, так і економіки країни – запевняє фінансова директорка Національної акціонерної страхової компанії «Оранта» Юлія Козаченко.

 

В умовах повномасштабної війни податки є надзвичайно важливим джерелом фінансування оборони та соціальних програм. А ведення «білої» діяльності не лише допомагає забезпеченню успіху підприємства та його стабільності, а й робить значний вклад у соціально-економічний розвиток країни і зміцнення довіри з боку громадян.

 

Останнє особливо важливе з урахуванням того, що в Україні довіра до фінансових інститутів була підірвана, розповіла фінансова директорка Національної акціонерної страхової компанії «Оранта» Юлія Козаченко.

Вона зазначила: компанії, які працюють повністю легально:

  • «допомагають формувати культуру прозорості та законності в країні, що є важливим кроком у боротьбі з корупцією»;
  • легше залучають інвестиції, партнерів та кваліфікований персонал.

 

Коли перед країною стоїть питання її виживання, сплата податків – це підтримка єдності перед небезпекою. Якщо підприємства підійдуть до цього максимально відповідально, це сприятиме більшій соціальній згуртованості та стабільності, що зі свого боку теж корисно для бізнесу

 

Вона зазначила: використання схем податкової оптимізації дуже шкодить як державі загалом, так і містам, містечкам та селищам. Адже в такому разі їхні бюджети недоотримують кошти.

 

НАСК «Оранта», за її словами, у 2023 році сплатила єдиного соціального внеску на суму 45,8 млн грн, перерахувала 41,1 млн грн податку з доходів фізичних осіб, а військового збору на 3,4 млн грн. «Ці гроші підтримують звичайних людей та дають змогу надавати їм додаткову соціальну допомогу», – наголосила Козаченко.

 

Клієнти «несуть гроші» чесним компаніям

Водночас, зазначимо, що для бізнесу прозоре ведення бізнесу сьогодні стає все більш важливим фактором успіху. Причому це стосується не лише репутації компанії, але й її довгострокової стійкості та рентабельності.

 

Так, споживачі дедалі частіше обирають товари та послуги компаній, які діють чесно та відповідально. Крім того, чесні та прозорі компанії стимулюють створення максимально сприятливого бізнес-середовища – зокрема, розвивають:

 

  • інфраструктуру;
  • освіту та інші напрями, що створюють сприятливі умови для ведення бізнесу.

Окрім цього, легальна діяльність допомагає уникати різноманітних проблем із державою та, що головне, покарань. Передусім штрафів.

 

Привернути довіру українців можна, довівши їм свою чесність

Водночас, зазначила Козаченко, чесна та прозора діяльність бізнесу, насамперед у фінансовій сфері, викликатиме більше довіри до нього з боку українців. А якщо люди довірятимуть банкам, страховим компаніям, у виграші будуть:

 

  • українці, які охочіше платитимуть за фінансові та страхові послуги, оскільки будуть впевненими, що отримають якісний сервіс;
  • сам бізнес, який у такий спосіб активніше розвиватиметься.

 

Так, пояснила фінансова директорка «Оранти», коли українці бачать, що страхові компанії ведуть свою діяльність чесно та відповідально, то більше довіряють фінансовій системі. Це може мати позитивний вплив на економіку загалом, оскільки така довіра «сприяє інвестиціям та економічному зростанню».

 

При цьому вона зауважила: робота компаній «у білу» гарантує, що умови страхування будуть чіткими та зрозумілими. А виплати проводитимуться справедливо і вчасно.

 

«Якщо споживачі мають доступ до чіткої інформації про продукти і послуги різних компаній, то можуть порівнювати ціни та вибирати найкращу пропозицію. Це стимулює страховиків бути більш ефективними та пропонувати ліпші продукти та послуги своїм клієнтам», – пояснила Козаченко.

 

Джерело: https://projects.obozrevatel.com/ukrayintsi-doviryayut-lishe-chesnim-kompaniyam-splata-podatkiv-pid-chas-viyni-zabezpechue-oboronu-oranta-pro-vazhlivist-roboti-v-bilu/


Інші новини