НАСК ОРАНТА отримала оновлення рейтингу від агентства IBI-Rating

12 лип. 2024 р. 51
НАСК ОРАНТА отримала оновлення рейтингу від агентства IBI-Rating

ПАТ «НАСК «ОРАНТА» повідомляє про підтвердження рейтингу фінансової стійкості та кредитного рейтингу від агентства IBI-Rating. Станом на 28 червня 2024 року рейтингове агентство підтвердило кредитний рейтинг компанії на рівні uaA з прогнозом «у розвитку», а також підтвердило рейтинг фінансової стійкості на рівні uaAA–ifr з аналогічним прогнозом.

Підтвердження рейтингу відображає стабільні фінансові показники ПАТ «НАСК «ОРАНТА», незважаючи на складну економічну ситуацію в країні, спричинену тривалими військовими діями та вторгненням російських військ. Завдяки своєму багаторічному досвіду, починаючи з 1921 року, і підтримці від одного з найбільших українських бізнес-груп DCH, ОРАНТА успішно протистоїть викликам та продовжує розвиватися.

Компанія стабільно залишається одним з лідерів за обсягом страхових премій з обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

Також за підсумками 2023 року ОРАНТА зайняла провідні позиції серед 97 учасників ринку страхування (non-life), зокрема:

  • Обсяг активів – 15 місце;
  • Власний капітал – 12 місце;
  • Чисті зароблені страхові премії та страхові виплати – 11 місце;
  • Обсяг страхових резервів – 16 місце;
  • Фінансовий результат – 10 місце.

IBI-Rating відзначає міцні ринкові позиції ОРАНТИ, якість та диверсифікацію активів, що забезпечують страхові резерви, а також покращення показників ефективності діяльності. У той же час агентство звертає увагу на високий рівень концентрації страхового портфеля та чутливість фінансової системи до операційних ризиків, що зумовлено військовими діями та економічною невизначеністю.

НАСК ОРАНТА висловлює вдячність своїм клієнтам та партнерам за довіру та підтримку, які є ключовими факторами нашого успіху і стабільності. Ми продовжимо працювати на благо наших клієнтів, забезпечуючи надійний захист та впевненість у завтрашньому дні.


Інші новини