Чи потрібна туристам страховка та як її вибрати?

11 лип. 2022 р. 234
Чи потрібна туристам страховка та як її вибрати?

Плануючи поїздку в інші країни, всі ми продумуємо місця, які хочемо відвідати, підбираємо речі та збираємо все необхідне до валізи. Головне – нічого не забути. І особливо важливо у подорожі – подбати про страховий поліс, – поліс добровільного страхування подорожуючих за кордон. Мало хто замислюємся над тим, які небезпеки чекають на мандрівників у поїздках. Навіть простий перелом кінцівки може призвести до серйозних грошових витрат, не кажучи вже про більш серйозні випадки, як невідкладний стан, та ін. Для цього потрібна туристична страховка – вона покриє витрати на медичні послуги, пов’язані з невідкладним станом. Пакет страхових послуг можна розширити і додати актуальні послуги: активний відпочинок, страхування від нещасного випадку, від втрати багажу та документів, а також юридичну допомогу.

Що потрібно знати про туристичну страховку?

Щоб відпочинок не затьмарив якийсь неприємний випадок, потрібно перед поїздкою купити туристичну страховку.
Вартість страхового полісу залежить від декількох параметрів:

  1. країна поїздки;
  2. термін діі полісу;
  3. активний чи не активний відпочинок;
  4. вік.

Сума страхового відшкодування залежить від цінового рівня медицини в країні і становить для країн Європи і Шенгенської зони – €30 000. Найвищий рівень страхового ліміту – $50 000 для відвідування США, Австралії, Канади, Перу та ряду інших країн. Договір страхування не діє на території країн, що знаходяться під санкціями ООН (Афганістан, ДР Конго, Ірак, Іран, Корейська Народно-Демократична Республіка, Ліберія, Ліван, Сомалі, Судан, Сьєрра-Леоне, Котд’Івуар), а також на території зон будь-яких бойових дій або збройних конфліктів, стихійного лиха (явища).

Що входить у стандартну туристичну страховку?
Є перелік послуг:

  • невідкладне амбулаторне лікування;
  • невідкладне стаціонарне лікування (у тому числі невідкладне оперативне втручання, а також використання будь-якого медичного обладнання, необхідного для невідкладної допомоги);
  • невідкладна стоматологічна допомога. Страхова компанія покриє допомогу у розмірі до 150 у.о.;
  • оплата медикаментів, які призначить лікар;
  • транспортування додому тощо.

Варто враховувати, що за кордоном є певні умови страхування. Якщо ви любитель екстремальних видів спорту, – то ви повинні знати, що страховка не поширюватиметься на травми, отримані під час цих занять. Цю задачу вирішить додавння опціі «активний відпочинок» при оформлені туристичного полісу на сайті ОРАНТА. Опція "активний відпочинок" гарантує, наприклад, відшкодування витрат на лікування у разі травми під час дайвінгу, на гірськолижному курорті тощо.

До стандартного пакету страхування можна також додати страхування від нещасного випадку, що означає компенсацію, залежно від травми, отриманої при нещасному випадку. Щоб отримати відшкодування від страхової компаніі, важливо зберігати всі чеки, висновки лікарів, документи на процедури та обстеження. По приїзду додому ви повинні все це надати страховій компанії.

Ще одними популярними опціями, якими часто розширюють туристичну страховку – це страхування багажу (організація пошуку та відправлення за належною адресою), а також юридичні послуги (до 200 у.о. на пошук втрачених документів, до 1000 у.о. на послуги адвоката при невідкладній юридичній допомозі).

Як видно, туристична страховка охоплює дуже великий перелік ризиків – в цьому і полягає ваша впевненість у тому, що якщо трапиться непередбачена обставина, вам не доведеться шукати гроші на лікування.

Де оформити туристичну страховку?
У нашій компаніі ОРАНТА ви зможете укласти договір на туристичну страховку. Поліс можна оформити у найближчому відділені або онлайн на сайті, обравши із трьох різних пакетів (S, M, L) той, який Вам підходить більше.
Туристична страховка має бути обов'язковим документом, який гарантує вам відшкодування витрат на лікування. Обирайте спокійний відпочинок разом з ОРАНТА.


Інші новини