НАСК «Оранта» відзначила 90-річчя

1 січ. 2018 р. 73
НАСК «Оранта» відзначила 90-річчя

У п'ятницю 25 листопада найбільша страхова компанія України НАСК «Оранта» відзначила 90 років з дня свого заснування. Урочистий захід відбувся в Одесі в найбільшому в Україні банкетному домі «Ренесанс», який прийняв понад 800 гостей НАСК «Оранта»: найкращих працівників, які представляють Золотий і Срібний фонди Компанії, політиків, бізнесменів, дипломатів, лідерів громадської думки та журналістів.


Відкриваючи торжество, голова Наглядової ради компанії Олег СПІЛКА сказав: «Досягнення «Оранти» завжди відбувалися паралельно з досягненнями України: культурними, соціальними, технологічними. Так було споконвіку, так «Оранта» працює сьогодні, не має наміру відступати від обраного курсу й у майбутньому, шануючи свою історію».


Пізніше, звертаючись до колективу та гостей компанії, голова Наглядової ради НАСК «Оранта», підкреслив: «У цей святковий день хочу подякувати всій великій родині «Оранти» за високий професіоналізм і щоденну натхненну працю, за взаєморозуміння й активну життєву позицію, що допомагають далі розбудовувати нашу компанію та посідати позицію лідера на страховому ринку України».


Напередодні урочистої дати на адресу НАСК «Оранта» надійшли сотні вітальних листів і телеграм, з ювілеєм компанію поздоровили керівники державних органів і міністерств України, депутати, глави найбільших українських і міжнародних компаній, неурядових організацій, учасники страхового ринку, перестрахувальники, а також практично всі провідні українські ЗМІ.


Вітальну телеграму від Прем'єр-міністра України Миколи АЗАРОВА зачитала Валентина ЯЩУК, начальник управління фінансової політики Секретаріату Кабінету Міністрів України. Звертаючись до керівництва та колективу НАСК «Оранта», Прем'єр-міністр України Микола АЗАРОВ відзначив авторитетність компанії, а також її прихильність принципам соціально-відповідального бізнесу. «Нехай особисті заслуги команди та динамічні досягнення самої Компанії й далі працюють на благо страхового ринку й держави», — зазначає глава Кабінету Міністрів у привітанні.


У своєму вітальному адресі Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН відзначив: «НАСК «Оранта» завжди була в числі тих, хто ініціював важливі креативні процеси на страховому ринку України. Орієнтуючись у своїй діяльності на європейські принципи й стандарти, компанія тим самим демонструє іншим дієвий приклад».


Також ведучі вечора Сніжана Єгорова та Антін Мухарський зачитали поздоровлення Міністра надзвичайних ситуацій України Віктора БАЛОГИ, голови Пенсійного фонду України Бориса ЗАЙЧУКА та інших керівників органів державного управління.


Під час заходу пролунали вітання від МТСБУ, Антимонопольного Комітету України, Української Кредитно-Банківської спілки, Американської торговельної палати в Україні, Європейської Бізнес Асоціації, Microsoft Україна, Київської торгово-промислової палати, Товариства Червоного Хреста України, компаній «Коріс-Україна», Рэф Ай Би в Україні, Російського перестрахувального товариства, Східної страхової й перестрахувальної компанії, страхового брокера АОН в Україні та багатьох інших.


Керівники провідного міжнародного брокера АОН — пан БОБКО, пан НОВИКОВ та пані МІГАШКО не обмежилися телеграмою, а піднесли керівництву НАСК «Оранта» подарунок від центрального офісу АОН у Чикаго, США. «Оранта» — один з наших найкращих партнерів», — підкреслила Алла МІГАШКО.


Страхова компанія ІНГО Україна також підготувала сюрприз до ювілею «Оранти» — відео-звернення колективів компаній «Інго-Україна» та «Інго-Життя». Голова правління «Інго-Україна» Ігор ГОРДІЄНКО поздоровив керівництво та працівників «Оранти» зі знаменною датою. Також п. ГОРДІЄНКО передав вітальне слово та побажання процвітання на адресу НАСК «Оранта» від керівника групи компаній «Інгосстрах» Олександра ГРИГОР'ЄВА.
Тепло поздоровив голову Наглядової ради «Оранти» і генеральний директор СК «АХА Україна» Андрій ПЕРЕТЯЖКО.


Протягом вечора на сцену будинку «Ренесанс» неодноразово піднімалися почесні гості торжества: представник одноієї з найстаріших фінансових установ, з якою НАСК «Оранта» пов'язує багаторічне партнерство, міцна дружба і схожа історія розвитку, заступник голови правління «Ощадбанку» Олександр ГРИШКО; президент Української Федерації Страхування, до складу якої входить і компанія «Оранта», Олександр ЗАВАДА; екс-голова правління НАСК «Оранта» Микола ТРИГУБ. У минулому перший заступник Головного управління «Укрдержстраху», а з 1994 року — НАСК «Оранта», п. ТРИГУБ розповів про роль компанії у формуванні сучасного страхового ринку, а також зробив акцент на значенні спадковості добрих традицій.


Крім концертно-розважальної програми, під час заходу відбулося нагородження кращих директорів регіональних дирекцій і структурних підрозділів НАСК «Оранта», а також керівників дочірніх компаній знаками «Золотий Фонд Оранти», «Срібний Фонд Оранти» та пам'ятними медалями компанії.

Довідка
Відлік своєї історії компанія веде з 25 листопада 1921 року — дня народження страхової компанії Укрдержстрах, правонаступницею якого стала Національна акціонерна страхова компанія «Оранта». У 1993 році Укрдержстрах було перетворено на Відкрите акціонерне товариство «Національна акціонерна страхова компанія «Оранта», засновником якого з боку держави виступив Фонд державного майна України. Після здобуття незалежності Україною компанія почала шукати своє місце в умовах становлення ринкової економіки, почався процес приватизації компанії. Перед «Орантою» постало серйозне завдання — самовизначитися, зберегти своє надбання, залучити приватний капітал.
2007 року компанія «Оранта» остаточно перейшла з державної власності в приватний сектор, що благотворно відбилося на її розвитку. До блокувального пакета акцій компанії виявлено колосальний інтерес, і на аукціоні він був проданий за рекордну суму — 100 мільйонів доларів.


У своєму бізнесі компанія не опирається на кептивні грошові потоки, не має яскраво вираженої залежності від жодного з непідконтрольних їй каналів продажів, має найбільш розгалужену серед страховиків регіональну мережу, добре інтегрована в корпоративний сектор і, як і раніше, є найбільшим оператором сегмента класичного страхування в Україні. 2008 року валові премії переступили рубіж в 1 мільярд гривень — безпрецедентна подія для класичного страхового ринку країни.


Сьогодні НАСК «Оранта» — лідер у багатьох сегментах страхового ринку, страховий лідер у більшості регіонів України. Практично кожний десятий українець має страховий поліс «Оранти». Регіональна мережа компанії є найбільшою на страховому ринку країни, налічуючи понад 650 структурних підрозділів у всіх регіонах і самостійних суб'єктах України.
Компанія є одним з найбільших платників податків України. «Оранта» визнана кращим страховим партнером для корпоративного сектору, а також найбільш прозорою компанією в страховому секторі. Багато років поспіль «Оранта» на фестивалі-конкурсі «Вибір року» удостоюється перших місць у номінаціях «Страхова компанія року зі страхування автотранспорту», «Страхова компанія року зі страхування майна» і «Страхова компанія з медичного страхування».


Інші новини