Участь ОРАНТА у Фонді захисту потерпілих

15 трав. 2023 р. 414
Участь ОРАНТА у Фонді захисту потерпілих

ОРАНТА завжди несла відповідальність за соціальний зміст своєї діяльності і продовжує брати участь у вирішенні найгостріших соціальних проблем. Серед програм страхування особливий статус та масовість має страхування відповідальності власників наземних транспортних засобів, та сама "Автоцивілка", про яку відомо кожному водієві. Це обов’язковий вид страхування, який покликаний захистити учасника дорожнього руху у випадку ДТП, яке сталося не з його вини. З іншого боку – винна сторона також отримує cвій зиск – виплату в межах страхової суми здійснює замість винного страхова компанія. Право на такий захист дає відповідний страховий поліс, який повинен мати кожний водій щодо транспортного засобу, яким він керує під час дорожнього руху.

Але, зустрічаються випадки, коли у винуватця ДТП немає страхового полісу. За цих учасників дорожнього руху замість страхової компанії відшкодування збитків проводить Моторне Транспортне страхове Бюро України, така виплата називається регламентною.

Причини відсутності полісу "Автоцивілки" можуть бути різні, в тому числі, унормовані відповідним законом, згідно з яким учасники бойових дій та інваліди війни (в тому числі учасники АТО, що мають зазначений статус), постраждалі учасники Революції Гідності а також, інваліди I групи, які особисто керують належними їм транспортними засобами, а також особи, що керують транспортним засобом, належним інваліду I групи, у його присутності, звільняються від цього страхування.

Регламентні виплати здійснюються за рахунок відрахувань страхових компаній до Фонду захисту потерпілих, який щомісяця поповнюється внесками, що залежать від обсягу отриманих страхових премій з цього виду страхування.

ОРАНТА як один з лідерів ринку обов’язкового автострахування є крупним платником до Фонду захисту потерпілих. За минулий рік компанія сплатила до цього Фонду 23,8 млн. грн., за перший квартал 2023 року 5,8 млн. грн. Саме із коштів Фонду захисту потерпілих за даними МТСБУ в першому кварталі було сплачено, в тому числі, 19,8 млн. грн. страхового відшкодування за пільговиків.

Кількість осіб, що мають статус учасника бойових дій, неухильно збільшується, відповідно, зростають і потреби у фінансуванні регламентних виплат для забезпечення страхового захисту автовласників. Гарантійна функція МТСБУ забезпечується всіма учасниками страхового ринку, в тому числі, в значній долі, компанією ОРАНТА. І це є свідченням активної соціальної позиції ОРАНТА, показує, що бізнес відкритий, і він працює на благо українців.


Інші новини