"Оранта". Шлях до успіху

1 січ. 2018 р. 90
"Оранта". Шлях до успіху

Акціонери "Оранти" вирішили змінити систему управління в страхових компаніях, які їм належать. Власники створюють як окрему юридичну особу нову для українського страхового ринку структуру ― страховий Холдинг. До складу Холдингу ввійдуть НАСК "Оранта", СК "Оранта-Життя", СК "Оранта-Здоров'я", що спеціалізується на медичному страхуванні, концерн "Оранта" і сервісна компанія "Гарант-Асістанс". Об'єднання бізнесу в рамках холдингової компанії зробить страхові послуги "Оранти" доступнішими й зручнішими для споживача.
Передумовами для створення страхового Холдингу стали високий потенціал страхового ринку України, прихід на ринок іноземних гравців, висока відомість бренду "Оранта", загальнонаціональна регіональна мережа компанії та її інтелектуальний капітал. Генеральна мета Холдингу ― збільшення вартості бренду "Оранта". Для досягнення цієї мети необхідно досягти міжнародних стандартів відкритості, публічності, корпоративного управління, забезпечити стратегічне позиціонування та якісне управління брендом, а також розробити ефективну систему управління, зокрема, управління інвестиціями.
На посаді президента страхового Холдингу затверджено Олега Спілку. Пан Спілка відповідатиме за стратегічний розвиток усіх компаній страхового Холдингу, позиціонування його бренду й удосконалення системи управління компаніями.
25 січня відбулися збори акціонерів НАСК "Оранта", на яких було затверджено зміни в складі Наглядової ради НАСК "Оранта", її Ревізійної комісії та Правління. Посаду Голови Наглядової ради акціонери "Оранти" довірили Олегу Спілці. До складу Наглядової ради введено Джозефа Канарека. Зі складу ради вийшли Ігор Юшко, Андрій Стрельников, Олександр Андрущенко, Жанар Калієва.
Олег Спілка очолював НАСК "Оранта" з 2004 року. За час його керівництва компанією вона міцно заняла лідерські позиції на класичному страховому ринку. Обсяг премій виріс більш ніж утричі. Компанія завершила побудову загальнонаціональної мережі, було здійснено реінжиніринг бізнес-процесів. У 2007 році компанія провела ребрендинг.
Джозеф Канарек має більш як 30-річний досвід роботи у провідних світових страхових компаніях. Розпочав кар'єру пан Канарек як страховий агент і досяг посади виконавчого віце-президента концерну "AIG".
Представник найбільшого акціонера НАСК "Оранта", член Наглядової ради Ануар Айжулов заявив, що посаду голови Наглядової ради довірено Олегу Спілці тому, що НАСК "Оранта" є системоутворюючою компанією Холдингу, ресурсом якої повинні користуватися всі компанії Холдингу. Крім того, повинна бути збережена спадкоємність затвердженої раніше акціонерами стратегії, а "Олег Вікторович її добре знає й досяг високих результатів у роботі". "Саме тому він обійняв більш високу посаду", ― резюмує Ануар Айжулов.
Новим Головою Правління компанії призначено Олену Болотову, яка обіймала посаду заступника Голови Правління. Першими заступниками Олени Болотової призначено Олену Пелипенко та Владислава Неміровскі. Заступником Голови Правління стала Сніжана Бикова. Акціонери НАСК "Оранта" також ввели посаду члена Правління "Оранти" з питань стратегічного маркетингу. На цю посаду призначено Георгія Майорова, який раніше очолював службу маркетингу в компанії BBH.
Акціонери зацікавлені в підтримці активного розвитку свого страхового бізнесу в Україні й мають намір надалі інвестувати необхідні для цього кошти. "Ми бачимо, наскільки швидко й динамічно розвивається страховий ринок України, і задоволені тим, що останніми роками "Оранта" росте випереджальними темпами, що дає нам упевненість у перспективності розвитку страхового Холдингу. Про це свідчать фінансові показники компанії. Тільки за 2007 рік компанія виросла за зборами премій на 72% порівняно з 2006 роком. Компанія провела успішний ребрендинг, ― заявив пан Айжулов. ― Акціонери абсолютно ясно бачать, що менеджмент компанії працює дуже результативно, розуміє, чого від нього хочуть акціонери, і здатний далі розвивати як НАСК "ОРАНТА", так і Холдинг у цілому".
Заяви власників про намір надалі інвестувати необхідні кошти для активного розвитку "Оранти" підтверджуються рішенням зборів акціонерів. 25 січня власники НАСК "Оранта" затвердили збільшення статутного фонду компанії на 35,018 мільйона гривень ― до 79,665 мільйона гривень. Висока капіталізація компанії ― це необхідна умова динамічного розвитку. Щоб цей розвиток забезпечити й надалі, акціонери заявили про плани збільшити статутний фонд компанії у першому півріччі цього року ще на 115 мільйонів гривень.
"Цього року планується активніший розвиток НАСК "ОРАНТА", СК "Оранта-Життя", а також сервісної компанії "Гарант-Асистанс", адже одне з головних завдань Холдингу в 2008 році ― надання клієнтові "Оранти" комплексного страхового й сервісного обслуговування по всій території України. Не менш важливим завданням, що стоїть перед усіма компаніями Холдингу, є відкритість ведення бізнесу, а це запровадження міжнародних стандартів у всіх сферах діяльності компаній від правильного позиціонування, правильного просування загального бренду, побудови корпоративного управління до впровадження міжнародних стандартів обліку та звітності. Для цього акціонери вже ухвалили рішення щодо проведення міжнародного аудиту компаній Холдингу, створення стандартів у системі управління, одержання Холдингом рейтингу корпоративного управління ― для наступного виходу на IPO (публічне розміщення акцій компанії на міжнародних фондових біржах)", ― резюмував Олег Спілка.

Довідка:
НАСК "Оранта" має 700 структурних підрозділів в обласних центрах, містах і районах України. Агентська мережа "Оранти" нараховує більше 7 тисяч страхових агентів — кожний третій агент України є співробітником "Оранти".

Управління реклами та PR НАСК "Оранта"


Інші новини