НАСК «Оранта» вводить електронний страховий поліс

31 груд. 2017 р. 182
НАСК «Оранта» вводить електронний страховий поліс

НАСК «Оранта» завжди виділялась на ринку страхування України не тільки лідерськими показниками премій та виплат, але і новаторськими підходами в роботі. Питання сервісу завжди було і є пріорітетним для компанії, тому одним з етапів підвищення його рівня стало сьогодні впровадження електронного полісу ОСЦПВ з використанням електронного цифрового підпису.


Електронний цифровий підпис – це вид електронного підпису, отриманого за результатом криптографічного перетворення набору електронних даних, який додається до цього набору або логічно з ним поєднується і дає змогу підтвердити його цілісність та ідентифікувати підписувача. Електронний цифровий підпис накладається за допомогою особистого ключа та перевіряється за допомогою відкритого ключа.


Завдяки цьому нововведенню придбати поліс ОСЦПВ стало ще простіше – клієнт заходить на сайт, проводить розрахунок на калькуляторі і, якщо його все влаштовує, він продовжує вносити дані для укладання договору. Далі відкривається сторінка зі сформованим договором, клієнт перевіряє правильність своїх даних, відмічає що він згоден зі всіма умовами. Після цього на його електронну пошту приходить лист з договором та спеціальними ключами, які він встановлює у себе на персональному комп’ютері, це і є його ЕЦП. Отриманим ключем він підписує договір і відправляє його на зворотну адресу з готовим договором, таким чином підписуючи договір. Оплата проводиться через банківську карту. Після підтвердження факту оплати клієнту на електронну пошту приходить оригінал страхового поліса підписаний ЕЦП НАСК «Оранта», а через 1-3 дні поліс буде доставлено клієнту рекомендованим листом.


Проект стартує 2 серпня. Курировати продаж полисів буде ТОВ «Оранта-Онлайн».
«Запускаючи послугу електронного цифрового підпису, ми детально вивчили законодавство, після чого розробили повноцінний механізм використання ЕЦП. Це дає НАСК «Оранта» всі підстави вважатися першою страховою компанією на ринку України, що впровадила дану послугу, дотримуючись при цьому всіх необхідних вимог та норм законодавства.


Також ми здійснюємо доставку поліса рекомендованим листом, що безумовно дуже зручно, тому що через високу зайнятість, час є для багатьох клієнтів однією з найцінніших категорій. Надалі ми плануємо впровадити використання ЕЦП і для інших страхових продуктів,» - розповів Генеральний директор ТОВ «Оранта-Онлайн» Євгеній Редька.


Інші новини