НАСК «Оранта» переводить свої підрозділи на безбалансову основу

31 груд. 2017 р. 40
НАСК «Оранта» переводить свої підрозділи на безбалансову основу

За підсумками зборів акціонерів, що пройшли 17 квітня 2009 року, у ході яких було розглянуте питання про створення, реорганізацію та ліквідацію відокремлених підрозділів НАСК «Оранта» і затверджено положення про підрозділи компанії. 23 квітня 2009 НАСК «Оранта» почала процедуру переведення ряду балансових підрозділів компанії в безбалансові, опублікувавши повідомлення у відповідності до Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.


Коментує керівник служби юридичного і кадрового забезпечення Холдингу IMG Олександр Ващенко: «Згідно чинного законодавства України, юридичні особи можуть мати відокремлені підрозділи (філії), офіційно зареєстровані в єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (ЕДРПОУ). НАСК «Оранта» має такі філії у вигляді відділень та дирекцій, що є балансовими. Відповідно до рішення, що прийнято в ході зборів акціонерів НАСК «Оранта» 17 квітня, було розпочато процедуру переведення, наслідком якої є юридична ліквідація балансових підрозділів разом із внесенням відповідного запису в ЕДРПОУ. Після завершення зазначеної процедури такі підрозділи продовжать свою діяльність в статусі безбалансових, частково передавши свої функції (бухгалтерського та фінансового характеру, деякі господарські функції й т.д.) дирекціям НАСК «Оранта»».


Як відмітив голова наглядової ради НАСК «Оранта» Олег Спілка, сьогодні в компанії відбувається процес реорганізації та реструктуризації мережі – компанія не закриває жодного з відділень, жодного з офісів з продажів. Переведення відділень у безбалансові є необхідним як з погляду зменшення витрат, так і з погляду вдосконалення керівництва мережею.


За словами голови правління НАСК «Оранта» Олени Болотовой, окремий баланс будуть мати лише 29 підрозділів компанії, у тому числі 28 регіональних дирекцій і головний офіс у Києві. Переведення відділень з балансових у безбалансові дозволить підрозділам зосередитися на продажах. Передача ж бухгалтерських функцій дирекціям та головному офісу значно зменшить витрати компанії.


Інші новини