Експерти НАСК «Оранта»: робота страхового агента в Україні є перспективною

1 січ. 2018 р. 200
Експерти НАСК «Оранта»: робота страхового агента в Україні є перспективною

На думку спеціалістів НАСК «Оранта» в новому році професія страхового агента користуватиметься попитом. Перспективність роботи агента забезпечує цілий ряд об’єктивних соціально-економічних факторів, які виділили експерти компанії.
По-перше, робота страхового агента не вимагає спеціальної освіти, на першому місці — особисті якості людини. Страховий агент має бути комунікабельним, спостережливим, вміти привертати до себе людей та викликати довіру клієнта, тобто успіх у сфері страхування цілковито залежить від самої людини.


Страховий агент консультує населення щодо необхідності укладання договорів страхування, проводить зустрічі з керівниками підприємств, роз'яснює умови страхування, розраховує вартість, укладає договір, супроводжує договір у період його дії, інформує клієнтів щодо акцій, нових програм страхування тощо. Агент повинен вміти працювати з людьми, бути переконливим, наполегливим, відповідальним, бо працює з фінансовими документами.


Заробіток страхового агента залежить виключно від його мобільності, він сам планує свій робочий день (робочий день агента ненормований), планує свої зустрічі та може розрахувати свій заробіток. Залежно від програм страхування, які обрав для продажу, він отримує відсоток від суми платежів, що надійшли за договорами страхування, так, наприклад, за договорами страхування автотранспорту КАСКО — від 5 % до 25 %. Якщо середній платіж за договорами КАСКО становить 5000–7000 грн., то агент може отримати від 250–350 грн. до 1250–1750 грн. за одним договором залежно від застосованого коефіцієнту, отже заробіток його залежить від комунікабельності, від уміння працювати із страхувальником. За договорами страхування майна відсоток винагороди сягає 40 %, за договорами страхування від нещасного випадку — до 28 %, за договорами ОСЦПВВНТЗ — 20 %.


Агентам, які працюють за трудовим договором, щомісяця доводиться кількість договорів, які вони повинні укласти, та час, який потрібно на це затратити, адже агенти, які працюють за трудовим договором, повинні відпрацьовувати 40 годин на тиждень. Оплата здійснюється за фактично укладені договори страхування.


Інші новини