Лист від колективу, ветеранів та профспілки НАСК 'Оранта'

1 січ. 2018 р. 58
Лист від колективу, ветеранів та профспілки НАСК 'Оранта'

Президентові України 
Пану Ющенку Віктору Андрійовичу
 
Копії: Прем’єр-міністрові України
Пані Тимошенко Юлії Володимирівні
 
Раді національної безпеки і оборони України
 
Міжвідомчій комісії з питань протидії протиправному
поглинанню та захопленню підприємств
 
ВІДКРИТИЙ ЛИСТ трудового колективу, ради ветеранів та профспілкового комітету Національної акціонерної страхової компанії “Оранта”
 
Високошановний Вікторе Андрійовичу!
 
Високошановна Юліє Володимирівно!
 
Трудовий колектив Національної акціонерної страхової компанії “Оранта” занепокоєний ситуацією, що склалася внаслідок повідомлень засобів масової інформації про те, що нібито на НАСК “Оранта” планується рейдерська атака, а на період цієї атаки від управління компанією будуть відсторонені ключові менеджери НАСК «Оранта», проти яких, до того ж, будуть порушені кримінальні справи.
 
Працівники найбільшої в Україні страхової компанії здивовані подібною інформацією і занепокоєні наслідками, які може мати застосування вказаної процедури до нашої компанії.
 
Більшість з нас, працівників НАСК «Оранта», працює в компанії «Оранта» не одне десятиріччя. Ми працювали під керівництвом багатьох менеджерів, що постійно змінювалися і бачили, в якому стані компанія була передана нині діючому керівництву НАСК «Оранта» у 2004 році.
 
З того часу ми відчули позитивні зміни в компанії. З 2004 року компанія стала надолужувати прогаяне, впроваджувати інноваційні продукти та управлінські механізми, розширювати свою присутність в регіонах, репозиціонувати свій бренд. Наше керівництво стабілізувало фінансову ситуацію в «Оранті», ввело систему бюджетування, почало реформу негнучкого управлінського механізму, а також зайнялося залученням стратегічного інвестора.
 
У 2007 році Фонд державного майна продав більш ніж за 500 мільйонів гривень державний пакет акцій в «Оранти» стратегічному інвесторові. Ця безпрецедентна сума показала, що вже на той час, саме завдяки нинішньому керівництву, компанія стала найпривабливішою інвестицією на страховому ринку. Залучення стратегічного інвестора сприяло подальшому поліпшенню структури активів НАСК «Оранта» і підвищенню її платоспроможності.
 
У першу чергу було значно збільшено статутний капітал «Оранти», компанія отримала кошти, які можна було інвестувати в свій активний розвиток. Нова команда на чолі з Олегом Вікторовичем Спілкою, що є нині головою наглядової ради НАСК «Оранта», розробила програму структурних змін і розширення бізнесу компанії на період 2004-2009 років, яку вона успішно реалізовує і в таке складне сьогодення.
 
Крім того, за останні роки «Оранта» відновила свою представницьку мережу на південному сході України, відкривши більш ніж 100 регіональних відділень. Компанія дала роботу 9 тисячам людей!
 
Зараз «Оранта» активно розвивається, удосконалюючи систему управління та впроваджуючи нові технології ведення бізнесу, дедалі більше стверджуючись на позиції лідера страхового ринку України. Компанія керується в своїй діяльності стратегією нарощування своєї частки на ринку в сегменті класичних видів страхування, постійно розширюючи лінійку страхових продуктів і підвищуючи якість обслуговування клієнтів.
 
На сьогодні НАСК «Оранта» — найбільша системоутворююча страхова компанія ринку класичного страхування України. І для нас – велика честь працювати в компанії «Оранта».
 
Ми здобули впевненість у майбутньому. Сьогодні рівень конкуренції на страховому ринку надвисокий, тому сама наявність таких повідомлень може призвести до серйозного погіршення інвестиційного клімату в Україні, ринкових позицій компанії та дискредитації ринку страхування в цілому.
 
Як відомо, ніщо не завойовується так довго, наполегливо і невтомно, як довіра, і ніщо не втрачається так легко, як довіра. Ми завжди пам’ятаємо це засадниче правило компаній, які працюють з людьми, дбаючи про їх захист і безпеку. Ми свідомі того, що нам сьогодні довіряють свій спокій і впевненість у майбутньому понад 5 мільйонів громадян, які не повинні ставати заручниками будь-яких нецивілізованих дій.
 
Зараз багато наших співвітчизників у своїх зверненнях апелюють до так званих ідеалів Майдану. І чим більше їх слухаєш, тим більше стає зрозумілим, що кожний з них наповнює це словосполучення зовсім різним змістом. Не можемо відповідати за всіх, але ми приходили туди точно не заради ковбаси по «два двадцять», ми стояли там насамперед за себе, за свої особисті права і свободи: свободу вибору, свободу слова, свободу думки. А ще ми хотіли, щоб країна відбулась як держава, щоб ніхто не міг пригрозити пальцем і заборонити нам жити так, як ми того бажаємо.
 
У давній легенді говориться: поки Богоматір-Оранта, охоронниця Києва й держави, „нерушима стіна, захисниця градів і весей” з піднятими до неба руками молиться за нас, в Україні буде лад і мир. Адже її заступництво міцніше від стін і мурів. Ми твердо віримо, що наш символ і оберіг Пресвята Оранта не втомиться молитись за Україну та оберігати її. Ми переконані, що наша діяльність допоможе країні, її громадянам відчувати захищеність, впевненість у завтрашньому дні, і це теж стане запорукою ладу і миру в нашому спільному домі.
 
Високошановні Вікторе Андрійовичу та Юліє Володимирівно, просимо приділити питанню щодо НАСК «Оранта» свою особисту увагу та докласти зусиль для врегулювання ситуації й не допустити гальмування розвитку ринку страхових послуг в Україні.
 
Зі щирим сподіванням на допомогу та глибокою повагою
 
Голова профспілкового комітету ВАТ НАСК „Оранта” - С. Сенчишина
 
Голова Ради ветеранів ВАТ НАСК „Оранта” - А. Заславський
 
Директори дирекцій ВАТ НАСК „Оранта”:
 
Директор Кримської республіканської дирекції - О. Вознюк
 
В.о. директора Вінницької обласної дирекції - В. Бондаренко
 
Директор Волинської обласної дирекції - І. Гуль
 
Директор Дніпропетровської обласної дирекції - О. Федоров
 
Директор Маріупольської дирекції - О. Перегуда
 
Директор Житомирської обласної дирекції - Г. Курта
 
Директор Закарпатської обласної дирекції - Ю. Бухлак
 
Директор Запорізької обласної дирекції - О. Куліш
 
Директор Івано-Франківської обласної дирекції - В. Кобильчук
 
Директор Київської обласної дирекції - В. Мушинський
 
Директор Кіровоградської обласної дирекції - С. Подосьонов
 
Директор Луганської обласної дирекції - Н. Талан
 
В.о. директора Львівської обласної дирекції - І. Клебан
 
Директор Миколаївської обласної дирекції - Г. Несвіт
 
Директор Одеської обласної дирекції - Є. Мельников
 
Директор Полтавської обласної дирекції - С. Маслій
 
Директор Рівненської обласної дирекції - Т. Кедрук
 
Директор Сумської обласної дирекції - О. Розгон
 
Директор Тернопільської обласної дирекції - М. Тарас
 
Директор Харківської обласної дирекції - Д. Тарасенко
 
Директор Херсонської обласної дирекції - В. Дідух
 
Директор Хмельницької обласної дирекції - М. Дрозд
 
Директор Черкаської обласної дирекції - В. Яременко
 
Директор Чернівецької обласної дирекції - В. Котелевський
 
Директор Чернігівської обласної дирекції - І. Москаленко
 
Директор Київської міської дирекції - В. Марцинюк
 
Директор Севастопольської міської дирекції - В. Шевченко
 
Директор Донецької обласної дирекції - В. Філатов


Інші новини