Стаття про НАСК "Оранта" в "КП-Україна" 15.08.2012: інтерес держави до ситуації навколо рейдерства

1 січ. 2018 р. 33
Стаття про НАСК "Оранта" в "КП-Україна" 15.08.2012: інтерес держави до ситуації навколо рейдерства

Як відомо, 26 липня 2012 року НАСК "Оранта" провела прес-конференцію, під час якої повідомила громадськості про спроби її рейдерського захоплення і про заходи, вжиті компанією для протидії цьому захопленню. 
Як з'ясувалося наступного дня з публікації газети "Комерсант-Україна" від 27.07.12 р., організована група рейдерів діяла в інтересах одного з акціонерів компанії "Оранта", а саме кіпрської компанії BACKWOOD HOLDINGS LIMITED. 


Правління НАСК "Оранта" прийняло рішення публічно заявити про неприпустимість подібних дій акціонера по відношенню до свого активу і 31 липня 2012 р. розповсюдило Заяву Правління НАСК "Оранта" для преси "Щодо розвитку ситуації довкола спроб дискредитації та рейдерського захоплення компанії "Оранта". 
Оскільки дії з дискредитації компанії не припинилися, а компанія BACKWOOD HOLDINGS LIMITED не зробила жодної спроби зв'язатися з Правлінням компанії та запропонувати йому механізми компенсації шкоди, заподіяної НАСК "Оранта" її діями, Правління НАСК "Оранта" ухвалило рішення щодо необхідності судового розгляду з усіма учасниками спроб рейдерського захоплення та дискредитації НАСК "Оранта". 


У зв'язку з цим 7.08.12 р. Правління НАСК "Оранта" розповсюдило нову заяву для преси "НАСК "Оранта" має намір подати позов проти організаторів рейдерського захоплення компанії до Високого Суду Правосуддя (Лондон, Великобританія)". 


У цій заяві Правління НАСК "Оранта" обґрунтовує вибір юрисдикції та зазначає, що оскільки основні відповідачі є іноземними компаніями, позов буде подано відповідно до іноземного суду з високою репутацією в усьому світі, який дасть належну правову оцінку тому, що сталося, і допоможе компанії "Оранта" компенсувати завдані їй збитки. 


При цьому НАСК "Оранта" заявила також, що на цьому етапі вона планує подати позов проти компаній EASTONE GROUP LIMITED, BACKWOOD HOLDINGS LIMITED, WEST MIDLANDS HOLDINGS CORP., ТОВ "Інвестиційна група "ІНЕКО" і ТОВ "Контекст-Медіа", але не виключила при цьому, що список відповідачів згодом може бути розширено. 


Однак діяльність організованої групи рейдерів не зупинила і ця Заява НАСК "Оранта". Більше того, ця організована група перейшла до ще більш масштабних дій. 


Так, зокрема, 15.08.12 р. в газеті "КП-Україна" було опубліковано матеріал за підписом Сергія АНТІПОВА "Особисті гроші: Держава зацікавилася станом справ у НАСК "Оранта", який також, як і всі попередні наклепницькі матеріали про НАСК "Оранта", розміщено через рекламний відділ, у цьому разі, газети "КП-Україна" відомою компанією "Контекст-Медіа". 


Цей текст також, як і всі попередні матеріали, розміщені "Контекст-Медіа" про НАСК "Оранта", містить брехливі вигадки, про які немає сенсу говорити через їхню повну очевидність. 


Проте є три обставини, які НАСК "Оранта" хотіла б з огляду на майбутні судові розгляди відзначити особливо. 
Перше. Цей текст розміщено вже не на інтернет-сайтах із сумнівною репутацією і вузьким охопленням читацької аудиторії. Його розміщено в паперовій версії газети "КП-Україна", що поширюється на всій території країни, з явним розрахунком на те, що його прочитає величезна кількість клієнтів НАСК "Оранта" - як дійсних, так і потенційних. 


Поява такої публікації, оплаченої при цьому рейдерами, може переслідувати єдину мету - продовжити масову дискредитацію однієї з найбільших страхових компаній країни з 90-річною історією. 


Друге. І сама назва, і зміст цього "рекламного тексту" свідчить про натужні спроби рейдерів представити справу таким чином, ніби "Оранту" переслідує не хто-небудь, а сама Держава, саме так - з великої літери. 


Не цитуватимемо, оскільки цей "рекламний текст" Сергія АНТІПОВА на цитування не заслуговує, але вважаємо за необхідне наголосити, що держава ніколи - ні в новітній історії "Оранти", ні в усій її 90-річній історії - не мала претензій до НАСК "Оранта". 


Навпаки, Держава - саме так, з великої літери - завжди ставилася до НАСК "Оранта" як до однієї з найбільш шанованих компаній країни. Зауважимо до речі, що і з 90-річчям, за святкування якого компанії багаторазово докоряли "рекламні тексти" ТОВ "Контекст-Медіа", "Оранту" привітало велике число поважних у державі людей - перші особи України, міністри, депутати, мери та губернатори, керівники великих вітчизняних та іноземних компаній, та й просто друзі "Оранти", яких по всій країні в неї дуже і дуже багато. 

А під рейдерами НАСК "Оранта" розуміє не тих, кого на блакитному оці називає у своєму "рекламному тексті" Сергій Антіпов, а тих, кого чітко та зрозуміло "Оранта" назвала у своїй публічній заяві для преси, а саме, повторимо ще раз спеціально для Сергія Антіпова та для всіх подальших спеціалістів з "рекламних текстів", - EASTONE GROUP LIMITED, BACKWOOD HOLDINGS LIMITED, WEST MIDLANDS HOLDINGS CORP, ТОВ "Інвестиційна група "ІНЕКО" та ТОВ "Контекст-Медіа". 


Саме щодо цих компаній НАСК "Оранта" готує позов до Високого Суду Правосуддя (Лондон, Великобританія) і вважає, що у неї достатньо доказів для того, щоб у судовому порядку домогтися від усіх учасників рейдерського захоплення відшкодування заподіяної шкоди. 


Третє. З одного "рекламного тексту" в інший кочує твердження про те, що рейтинг, присвоєний НАСК "Оранта" агентством "Кредит-Рейтинг", - це і не рейтинг зовсім, оскільки сам "Кредит-Рейтинг" був позбавлений статусу рейтингового агентства ще 14 березня 2011 року. Не уникнув цієї спокуси і Сергій АНТІПОВ. 


Відповімо на це витягом із листа-відповіді Агентства "Кредит-Рейтинг" на публікацію Сергія АНТІПОВА "Особисті гроші: Держава зацікавилася станом справ у НАСК "Оранта", копію якого "Кредит-Рейтинг" люб'язно надав "Оранті" і дозволив на нього посилатися. 


Ось що пише у своєму листі, адресованому "КП-Україна", від 15.08.12 р. Агентство "Кредит-Рейтинг": "... з 10 квітня 2012 року рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" є уповноваженим рейтинговим агентством НКЦПФР, діє повністю в рамках закону. Тому рейтинг НАСК "Оранта", оновлений 18 червня 2012 року, є легітимним. До цього можемо тільки додати, що рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" є першим і найстарішим рейтинговим агентством в Україні, яке за 10 років своєї роботи на ринку присвоїло понад 1000 кредитних рейтингів підприємствам, містам, банкам і страховим компаніям. "Кредит-Рейтинг" з 2004 року є уповноваженим рейтинговим агентством. Його рейтингами користуються як професійні, так і приватні інвестори в нашій країні та за кордоном". 
На нашу думку, сказано чітко і виразно. Як, утім, і все викладене вище. 

Прес-служба НАСК "Оранта"


Інші новини