НАСК «Оранта» буде компенсувати втрати від знецінених страхових внесків

1 січ. 2018 р. 98
НАСК «Оранта» буде компенсувати втрати від знецінених страхових внесків

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 20.05.2009 № 481 „Про виплату в 2009 році громадянам України компенсації втрат від знецінення грошових заощаджень, вкладених до 2 січня 1992 року в установи Ощадного банку СРСР та державного страхування СРСР, що діяли на території України, та в облігації Державної цільової безпроцентної позики 1990 року, державні казначейські зобов’язання СРСР і сертифікати Ощадного банку СРСР, придбані на території Української РСР” в 2009 році проводяться виплати компенсацій спадкоємцям застрахованих осіб чи страхувальників, померлих у 2006–2009 роках, або іншим особам, визначеним статтею 8 Закону України „Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України” на загальну суму 6 млн. гривень.


2 червня Правління НАСК «Оранта» затвердило Порядок здійснення виплат у 2009 році громадянам України компенсації втрат від знецінених грошових заощаджень і страхових внесків, вкладених до 2 січня 1992 року в установи державного страхування СРСР, що діяли на території України. Цей Порядок було передано на затвердження до Міністерства фінансів України.


Згідно порядку виплати компенсації буде здійснено спадкоємцям осіб, які були застраховані за договорами змішаного страхування життя, страхування дітей, весільного страхування, страхування вихованців дитячих інтернатних закладів, добровільного страхування додаткової пенсії для робітників, службовців та колгоспників, довічного страхування, але померли у 2006–2008 роках і не отримали компенсацію втрат від знецінення грошових заощаджень протягом 2006-2008 років, а також спадкоємцям страхувальників, які померли у 2009 році. Виплати проводитимуться в межах залишку проіндексованого страхового внеску, але не більш як 500 гривень.


Для одержання компенсації особа, яка має право на одержання компенсації, повинна подати заяву до дирекції НАСК „Оранта” за місцем укладення договору та надати наступні документи: страхове свідоцтво, оригінал свідоцтва про смерть застрахованої особи або страхувальника, померлого у 2006–2009 роках, та його копію, власний паспорт або інший документ, що його замінює, та довідку про присвоєння ідентифікаційного номера. Іншим особам, які понесли витрати на поховання, додатково представити відповідну довідку про вказані витрати.


Виплати компенсації будуть здійснювати протягом 2009 року з моменту перерахування Міністерством фінансів коштів на розрахунковий рахунок НАСК „оранта” по 25 грудня включно.


Інші новини